Наш ассоциированный член www.Bikinika.com.ua

Як правильно освятити квартиру святою водою самому

  1. освячуємо житло
  2. Як освятити житло за допомогою Батюшки
  3. Частка квартири церковної свічкою і святою водою: як освятити самостійно
  4. Молитви, які читають під час освячення
  5. Молитва Животворящого Хреста
  6. подячні молитви

Освячення житла - це благодатний обряд, який потрібно обов'язково здійснювати віруючій людині. Це найнадійніший захист від поганої і несприятливої ​​енергетики. Господь направляє Свою благодать, закликаючи людину зробити крок до нього назустріч.

освячуємо житло

Будинок або квартиру прийнято освячувати після його споруди, після переїзду, після закінчення ремонту, або ж, якщо відбулися якісь несприятливі події, наприклад - пограбування, насильство, вбивство або ще якесь зло.

У разі, коли сталося осквернення житла - запросіть священика, і він проведе процедуру освячення, закличе благодать Святого Духа, і Господь знову відвідає вас і вашу родину.

Чому свята вода може зіпсуватися ?

Як освятити житло за допомогою Батюшки

Вважається, що тільки служитель Господа Бога може провести церемонію правильно. Всі священики проходили таїнство Священства і наділені божественними правами, що дозволяють проводити церковні обряди. Але перш, ніж запросити Батюшку, віруючій людині необхідно підготуватися:

Як пити святу воду ?

Перед початком священик наносить зображення хреста на кожну з чотирьох стін. Під час таїнства читає Євангеліє, Помазов хрести єлеєм і все приміщення окроплює святою водою. Після закінчення читається проповідь для всіх присутніх.

Провести ритуал освячення можна в будь-який день, коли буде зручно вам і Батькові, тривалість чину 30-60 хвилин.

Якщо в подяку ви хочете зробити пожертвування, то в найближчому храмі можете дізнатися загальноприйнятий розмір жертви або внести вклад по вашим можливостям.

Присутність в вашому домі священнослужителя - велике благо!

При входженні його в будинок попросіть благословення, а після закінчення обряду поспілкуйтеся в спокійній обстановці на духовні теми, задайте наявні питання, попросіть допомоги у вирішенні внутрішніх проблем.

Після освячення бажано відмовитися від азартних ігор, куріння, розпивання спиртних напоїв, скандалів і тому подібного. А краще регулярно молитися, запалювати свічки, слухати церковну музику і читати духовну літературу.

Ще церква радить регулярно окропляти кімнати святою водою з покликанням імені Господа, щоб зберегти чистоту житла.

Як можна використовувати святу воду ?

Частка квартири церковної свічкою і святою водою: як освятити самостійно

Якщо запросити в будинок священика немає можливості, можна спробувати самостійно виконати ритуал освячення святою водою. Щоб все вдалося, необхідно напередодні зайти до церкви і отримати благословення.

Щоб все вдалося, необхідно напередодні зайти до церкви і отримати благословення

Можна самостійно провести обряд. Для обряду буде потрібно:

  • молитвослов;
  • ікони;
  • чаша зі святою водою.

Якщо у вас чогось з цього списку немає, потрібно купити в церковній лавці.

Починати треба з покуття - це кут у головній кімнаті, розташований по діагоналі від входу, за правилами там повинен розташовуватися іконостас. Якщо іконостасу немає, помістіть туди хоча б одну ікону.

Чашу зі святою водою потрібно взяти в ліву руку, а правою рукою зі словами: «В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Амінь »розбризкайте воду на кут хрестоподібно і рухайтеся далі, обходячи всі кімнати за годинниковою стрілкою і окроплюючи стіни, стелі і всі кути.

Після чого таким же чином обійдіть кухню, передпокій. У ванній кімнаті окропіте тільки стіни, в туалеті нічого робити не можна.

При цьому читаються наступні молитви:

Перед початком - Молитва на благословення справи, під час - «Отче наш», «Да воскресне Бог» або 90 псалом, ще можна читати «Да воскресне Бог ...»,

Обійшовши всі кімнати, прочитайте молитву Животворящого Хреста і подяки молитви.

Зверніть увагу на наступне:

Якщо все це присутнє в житті людей, то їм простіше буде зберегти в чистоті не тільки своє житло, але і серце і душу.

Молитви, які читають під час освячення

«В ім'я Отця і Сина і Святого Духа, окропленням води сіючи священні тікати, нехай звернеться всяке лукаве бісівське дійство, амінь».

Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, Скарб благих і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші.

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас. (3 рази з поклонами)

Слава Отцю і Сину і Святому Духу, і нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш, що єси на небесах! Хай святиться ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам днесь; І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; І не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо твоє є Царство і сила і слава на віки вічні. амінь

Творче і Творцеві усіляких, Боже, справи рук наших, до слави Твоєї починається, Твоїм благословенням спішно исправи, і нас від усякого зла визволи, яко єдиний всесильний і чоловіколюбець. Скорий в заступництво і міцний на допомогу, постану благодаттю сили Твоєї нині, і благословив укріпи, і в здійснення наміру Благого справи рабів Твоїх зроби: вся бо що Я хочеш, яко Сильний Бог, творити можеш. Амінь.

Як умиватися святою водою ?

Молитва Животворящого Хреста

Да воскресне Бог, і розбіжаться вороги Його, і нехай тікають від лиця Його всі ненависники Його. Яко зникає дим, нехай щезнуть; яко тане віск від імені вогню, так нехай загинуть біси від імені люблячих Бога і знаменує хресним знаменням, і в радості промовляючи: Радуйся, Пречесний і Животворящий Хрест Господній, прогоняяй ней силою на тобі розп'яття Господа нашого Ісуса Христа, у пекло зійшов і зневажила силу Диявол, і дарував нам тебе Хрест Свій Чесний на прогнание всякого супостата. Про Пречесний і Животворящий Хрест Господній! Допомагай ми зі Святою пані Дівою Богородицею і з усіма святими навіки. Амінь.

подячні молитви

Тропар, глас 4

Вдячні суще недостойні раби Твої, Господи про Твоїх великих благодіяння на нас колишніх, прославляючи Тебе хвалимо, благословимо, дякуємо, співаємо і величаємо Твоє милосердя, і рабськи любов'ю взиваємо до Тебе: Благодійнику Спасе наш, слава Тобі.

Кондак, глас 3

Твоїх благодіянь і дарів даром, яко раби непотрібних, сподобилася, Владико, до Тебе усередині прітекающе, подяка за силою приносимо, і Тобі яко Благодійника і Творця славлячи, кличемо: слава Тобі, Боже Всещедрий. Слава Отцю і Сину і Святому Духу, і нині і повсякчас і на віки веков.Амінь.

Слава, і нині

Богородице, християнам Помічниці, Твоє заступництво стяжавше раби Твої, вдячно Тобі співаємо: Радій, Пречиста Богородице Діво, і від усіх нас бід Твоїми молитвами завжди ізбави, Єдіна незабаром заступництво.

Чому свята вода довго не псується ?

Якщо людина освятив своє місце проживання - це не означає, що всі проблеми вирішені, він звільнився від гріхів, і це надовго. Ні, все ми люди грішні і часом, навіть не замислюючись, робимо не самі правильні речі. Але в тій хаті, де стіни окроплені святою водицею, і очищені вогнем церковної свічки, навіть дихається легше, а живуть в ньому хворіють менше, і живуть дружніше. Адже провівши такий ритуал, ви стаєте ближче до Бога і довіряє йому свій дах для збереження в ньому миру і спокою.

Цікаве відео

Новости