Assassin's Creed: Brotherhood - огляд, рецензія гри

Протягом усього ігрового процесу в Assassin's Creed: Brotherhood так і не розумієш, як до нього ставитися. Чи то як до абсолютно нової частини, то чи як до звичайного аддоном, логічним продовженням попередньої. Начебто розробники і фішки нові ввели, сюжет і місце дії, але жорстке відчуття дежа вю ніяк не бажає залишати ...

Начебто розробники і фішки нові ввели, сюжет і місце дії, але жорстке відчуття дежа вю ніяк не бажає залишати

Сюжет же стартує рівно з того місця, де закінчився останній розповідь про Еціо Аудиторові. Він відправляється в Рим, де знаходить Частинку Едему і залишає в живих Родріго Борджіа. Після чого повертається в рідне місто Монтеріджоні, хвастаючи своїми заслугами і здобутим артефактом. Проходить деякий час, Родріго покрепчал і зібрав нову армію, щоб раз і назавжди покінчити з ассассина. А в реальності тим часом, наша команда на чолі з Дезмондом пускаються в перегони від компанії тамплієрів «Абстерго» і знаходять новий притулок в особі все тієї ж іменний віллі Аудиторові зразка 2012 року. Як і в попередніх двох частинах, нам все так же доведеться відновлювати по крупицях пам'ять Дезмонда, що дісталася йому від предка ассассина.

Як і в попередніх двох частинах, нам все так же доведеться відновлювати по крупицях пам'ять Дезмонда, що дісталася йому від предка ассассина

Геймплей, механіка і стилістика бою повністю залишилися незмінними. Автори щось підкрутили там, щось тут. Деякі речі спростили, а інші поліпшили, які й без того вважалися відмінними. У наше розпорядження надходить цілий Рим, з усіма його принадами і пам'ятниками архітектури, як Колізей або Акведук, які ми відвідаємо в ході сюжету не один раз. Треба визнати, місцевість дійсно вражає масштабами, і умовно розділена на три частини - Ватикан, зона торгівлі і руїн. Серед нововведень можна відзначити злегка змінений арсенал зброї та екіпіровки. Нарешті з'явився арбалет, можна стріляти як звичайними стрілами, так і отруєними дротиками. Або парашут, стане в нагоді в тих місцях, де «стрибок віри» по ряду причин зробити не можливо. У бою можна комбінувати зброї один з одним, без шкоди в швидкості. Наприклад, той же меч з пістолетом. Також, на увазі величезного розміру місцевості, можна нарешті їздити верхи і в самому місті, а не тільки за його межами. Розробники пропонують нам ще одна важлива захоплення - це вербування людей з пропозицією поповнити ряди ассассинов. Так, в результаті, можна зібрати свою команду, яку можна в будь-який момент покликати собі на допомогу, якщо вже зовсім стало зле, або відправити на якесь завдання. Треба не забувати при цьому, регулярно прокачувати себе і їх, шляхом покупок нового зброї, броні, одягу та інших потрібних «гаджетів». Звичайно, нікуди не поділися всім сподобалися персонажі з другої частини. Зустрічі і наступні завдання від Леонардо да Вінчі залишилися, також як загадки, тайники з ключами від скарбниці з обладунками, зашифровані ролики і неодмінна ДНК-синхронізація, яка відбувається шляхом оглядання найближчих околиць з вишок і просто в процесі проходження.

Зустрічі і наступні завдання від Леонардо да Вінчі залишилися, також як загадки, тайники з ключами від скарбниці з обладунками, зашифровані ролики і неодмінна ДНК-синхронізація, яка відбувається шляхом оглядання найближчих околиць з вишок і просто в процесі проходження

Графіка не змінилася ні на йоту. А шкода, адже для сьогоднішнього рівня, це виглядає вже кілька страшнувато. Вимагаю HD текстури, плавну анімацію, високополігональні модельки і 3D! Але левел дизайнерам все-таки треба віддати належне. Світ різноманітний, величезний. З точністю змодельований Рим тих часів. Віртуальний Колізей просто шикарний. Одна з найсильніших сторін гри був зачаровує саундтрек. Він таким і залишився. Крім стареньких композицій його розбавили і новими, від того ж автора Jesper Kyd.

Крім стареньких композицій його розбавили і новими, від того ж автора Jesper Kyd

Assassin's Creed: Brotherhood за тривалістю становить близько восьми годин, що трохи менше, ніж торішня історія. Також вона не є повноцінним продовженням або витком абсолютно нових подій. Вона просто дорассказивает, доводить до логічного завершення історію одного ассассина. Assassin's Creed II і без того відмінна гра, але от якщо вона відразу комплектувалася цим доповненням, то радості б зовсім не було меж. Але в будь-якому випадку, цей проект з розряду «must have». А тим, хто так і не побачив минулої частина, то, краще пропустити і цю, бо просто ризикують нічого не зрозуміти.

А тим, хто так і не побачив минулої частина, то, краще пропустити і цю, бо просто ризикують нічого не зрозуміти

Гра тестувалася на Xbox 360

Платформа: PC / PlayStation 3 / Xbox 360