Наш ассоциированный член www.Bikinika.com.ua

А чи чує Бог наші молитви?

У новому випуску свого популярного шоу «Кава з сестрою Васса» черниця Васса (Ларіна) розмірковує над проблемою споживчого підходу до молитви.


Молода людина з Америки задав мені таке питання:

«Чи дійсно Бог втручається в наше життя, коли ми молимося Йому про дарування нам сили і світу, наприклад? Іноді мені здається, що хоча я і молюся про це, але ніколи не отримую бажаного, і на жаль, я вже втратив надію, я боюся, що перестаю вірити в силу молитви ».

Це дуже важливе питання, які задають собі багато людей, навіть воцерковлені. І він пов'язаний з культурою споживання. Ми переносимо наш індивідуальний споживчий запит на наші відносини з Богом, виставляючи Йому список прохань в молитві. У чому ж проблема такого підходу до молитви?

По-перше, така молитва в кінцевому підсумку не принесе людині ні щастя, ні задоволення від отримання бажаного.

По-друге, наше уявлення про щастя і достатку може не збігатися з уявленнями Бога про це. Тому що наше уявлення може бути егоїстичним і споживчим. Ми люди, і тому не завжди навіть точно знаємо, чого хочемо, і не завжди можемо охопити всі деталі бажаного нами в даний момент. Ми не можемо передбачити всіх наслідків від отримання просимо. Тільки Бог бачить і передбачає все, маючи досконале знання про всі речі. Він бачить всю картинку цілком, в тому числі він знає що буде корисно саме мені.

Я можу стати причетним до бачення Бога про мене через молитву. Тому що Бог - Сущий. Він не якась конструкція в моєму мозку, яку я представляю або вивчаю і строю в голові, щоб потім вже помолитися. Ні. Бог - Сущий. Ми можемо говорити з Ним і через цей зв'язок змінюватися. Це перший дар молитви - спілкуватися з живим Богом і ставати причетним Йому. Я дамся Богу, а Він не закриває Себе від мене. Він завжди готовий дати мені Свої дари, будь то сила, світ смиренність, подяку, самореалізація, стабільність і рівновагу, яке я знаходжу в Ньому.

Таким чином, один із способів для нас стати відкритими Божої силі і Божого світу - це молитва.

Таким чином, один із способів для нас стати відкритими Божої силі і Божого світу - це молитва

Фото Сергій Погребицький / happy-school.ru

Бог не змінюється від того молюся я чи ні. Але хто змінюється через мою молитву? Я сам. Особливо якщо я молюся так, як вчить Бог. В молитві ми відкриваємося Богу, молитва - це не подолання бар'єрів, які Бог поставив перед нами, але ми відкриваємося, щоб відбулася Його воля.

Перед тим як навчити нас молитися, Ісус Христос говорить нам в Євангелії від Матвія (6: 8): «а як молитеся, не говоріть зайвого, як ті погани, бо думають, що в багатослівності будуть вислухані за своє Отож, не вподобляйтеся їм, бо знає Отець ваш, чого потребуєте, ще раніше за ваше прохання! ».

Є дві відповіді на питання про те як молитися:

1. Почати молитися

2. Продовжувати молитися

Так ми починаємо відкриватися Божого світу і Божій силі, і всім іншим дарам Святого Духа, які Він хоче дарувати нам. Всі бар'єри в наших відносинах з Богом - на нашому боці, а не на Його.

Тому не треба втрачати надію, зсковзуючи в самовпевненість або егоїзм у відносинах з Богом. Ми завжди можемо повернутися до цієї молитви, молитися так, як Він учив нас і відкритися Богу. Дія молитви не залежить від нашого уявлення про те як вона діє. Вона все одно діє, треба просто молитися.

Переклад Марії Строгановой

У чому ж проблема такого підходу до молитви?
Але хто змінюється через мою молитву?

Новости