Si të shmangni tarifat doganore kur blini mallra nga jashtë nëpërmjet internetit

Kjo duhet të dijë të gjithë njerëzit që blejnë mallra nga jashtë. Për të mos paguar detyrën, kostoja totale e parcelës duhet të jetë jo më shumë se 300 euro, duke përfshirë shpërndarjen. Kjo mund të jetë edhe kostoja e një produkti, dhe kostoja totale e të gjitha mallrave që mbërrijnë në emër të një marrësi në një fluturim.

Supozoni se kostoja totale e paketave për një fluturim për një marrës ka tejkaluar 300 euro. Pastaj ju duhet të pastroni paketën. Në këtë çështje komplekse është më mirë të ktheheni te një profesionist, për shembull, shërbimet e doganimit të kompanisë. http://luckybroker.com.ua do të vlerësojmë cilësinë dhe çmimin. Në këtë rast, një taksë prej 10% dhe TVSH (20%) do të ngarkohet vetëm me pjesën që tejkalon kufirin prej 300 euro. Për shembull, merrni një paketë postare me një smartphone, me vlerë 500 euro. Taksa do të merret nga 200 euro (shuma me të cilën tejkalohet kufiri i përcaktuar). Formula e llogaritjes është shumë e thjeshtë:

Tatimi 10% + 20% TVSH = 30%

30% nga 200 euro = 60 euro.

Në këtë rast, smartfoni do të kushtojë 560 euro (500 euro për shpërndarjen e smartfonëve dhe 60 euro detyrime doganore). Për këtë të gjithë ju ende mund të shtoni shërbimet e një ndërmjetësi doganor nëse ata janë të nevojshme.

Nëse parcela tejkalon kufirin prej 300 euro të përcaktuar nga kodi, ajo dërgohet në zyrën e brendshme të doganës të qytetit. Pastaj ju duhet të shkoni atje. Më pas duhet të plotësoni deklaratën e llojit M-16. Ju mund ta plotësoni atë, pyesni inspektorin doganor, ose përdorni shërbimet e një ndërmjetësi që ofron një gjë të tillë shërbime doganore . Ky kënaqësi do të kushtojë rreth 300 UAH. Pagesa e tatimit bëhet direkt në bankë në zyrën e doganës.

Siç e kuptoni, është më mirë të shmangni disi këto probleme. Prandaj, duhet të mbani mend gjithmonë rreth kufirit prej 300 euro, të cilat, nga rruga, autoritetet po planifikojnë të ulin më tej. Por, për fat të mirë, vetë qeveria aktuale nuk ka shumë kohë, prandaj për këtë ju nuk mund të shqetësoheni akoma.

Nëse jeni duke shkuar në një grumbull të madh të një produkti homogjen, atëherë ia vlen të ndani atë në disa parcela dhe t'i dërgoni në adresa të ndryshme. Përveç kësaj, doganat mund të dyshojnë nëse disa paketa arrijnë në të njëjtën kohë brenda kufirit, por për babanë, nënën, gruan dhe të afërmit e tjerë që jetojnë në të njëjtin adresë me ju.

Prandaj, është më mirë të urdhëromi për të afërmit që jetojnë në adresa të ndryshme. Natyrisht, kjo nuk do të thotë që para se të dërgoni një telefon për 500 euro, ajo duhet të copëtohet! Gjithashtu, nëse urdhëron produktet për veten tuaj, atëherë jo më shumë se shuma e specifikuar. Përveç kësaj, në qoftë se parcelat tuaja vijnë tek doganierët, dhe ata shpaketojnë ato, dhe atje, për shembull, një iPhone kinez për 150 $, atëherë ata mund ta llogarisin atë me çmimin e tregut.

Tani është e dobishme të merresh me zakonet tona kur urdhëron mallra nga Kina në kontejnerë të tërë. Dhe, natyrisht, pazar të mirë për ju.

Materialet e tjera në temën:
mitnii kod . kodin doganor . formulë . për të mbushur . smartphone . kodin . pagesë . kufirin . shtoj . taksë . një bankë . llogaritje . një telefon . mall . shkruaj ... . mall . një llogari . shërbimet . kostoja

Artikuj nga seksioni: Një kontabilist

Artikuj të tjerë lidhur me:

Inovacionet e Kodit Doganor të Ukrainës

Shërbimet e Kontabilitetit - Varietetet dhe Çmimet

1C Trade - çfarë duhet të dini dhe të jeni në gjendje të menaxhoni shitjet?

Matet ortopedike Matrolyuks

Borxhi i vonuar në kontabilitet


Ne gjejmë: si për të anashkaluar detyrimin doganor të Ukrainës , detyrimi doganor Ukraina , si të paguajnë detyrimet doganore për ngastrën Ukrainë, detyrimet doganore për parcelat nga Kina në Ukrainë, detyrimet doganore në Ukrainë, se si të mos paguajnë detyrën për parcelën, tatimi mbi mallrat nga Ukraina , detyrimet doganore të Ukrainës në parcela, nëse është e nevojshme për të paguar detyrimet doganore për parcelat, parcelat tatimore jashtë vendit