Si të shkruaj me një stilograf

Si të shkruaj me një stilograf

Vështirësitë menjëherë do të lindin nga ata që përdoren për të shkruar me presion të fortë. Edhe pse në kaligrafi tipi i fontit varet nga presioni. Është e nevojshme që të mbaheni në mënyrë të saktë stilolaps - dhe nëse ballpoint mund të shkruhet vertikalisht, atëherë stilolapsi është pothuajse horizontal. Kur shkruan, duhet të formohet një qoshe dhe dora lehtë mund të lëvizë në letër. Për të zbutur vijën, kapni dorezën drejt - midis fllanxhave të sipërm të gishtërinjve të mesëm dhe të indeksit, duke e vendosur buzën e palmës në tavolinë.

Shpesh duket se stilografi është më i rëndë se zakonisht, është në fakt, me anë të dizajnit të përbërë. Duke pasur një peshë të mirë, një pendë e tillë lëviz me inercinë, duke prodhuar një trajnim me dore me lëvizje rrotulluese të dorës në procesin e shkrimit.

Trashësia e vijës mund të rregullohet nëse dëshiron, për këtë ju duhet t'i kushtoni vëmendje majës së dorezës që është e ndjeshme ndaj ndonjë presioni. Nëse prekni lehtë, vija do të jetë e hollë, nëse shtypni pak, vija do të shtohet automatikisht. Këto kënaqësi janë të dobishme nëse doni të shkruani në dorëshkrime calligraphic, por ky është hapi tjetër në të mësuarit për të shkruar.

Këto kënaqësi janë të dobishme nëse doni të shkruani në dorëshkrime calligraphic, por ky është hapi tjetër në të mësuarit për të shkruar

Si rregull, vështirësitë e të mësuarit janë kryesisht të lidhura me furnizimin me bojra në kokë. Megjithatë, nëse doreza është me cilësi të lartë, atëherë zakonisht nuk ka probleme të tilla. Nëse rregullisht stërvitni, nuk mund të mësoni me shpejtësi rregullat e shkrimit me një stilolaps, por nuk do të vini re se si ky proces do të bëhet një gjë e zakonshme e këndshme.


Kthehu në listë