Si të riktheheni sistemin Windows (Windows) 8

 1. Kur mund të hyni?
 2. Nëse nuk mund të filloni sistemin e dëmtuar
 3. Metoda 1: Pika e ripërtëritjes
 4. Metoda 2: Rikthehet nga një makinë flash me boot

Gjithkush kishte një situatë të tillë, kur sistemi i kompjuterit tuaj filloi të ngadalësohet ose refuzoi të fillojë fare

Gjithkush kishte një situatë të tillë, kur sistemi i kompjuterit tuaj filloi të ngadalësohet ose refuzoi të fillojë fare. Arsyeja mund të jetë një virus i listuar në një kompjuter, ose shkarkimi i shërbimeve shtesë ose shoferëve. Për të rregulluar funksionimin e kompjuterit dhe për të kthyer të gjitha programet në gjendjen e tyre origjinale, kërkohet funksioni i rivendosjes së sistemit. Kjo do t'ju ndihmojë të mos humbni kohë për zgjidhjen e problemeve afatgjata dhe nuk do të prekni të gjitha fotografitë, dokumentet dhe skedarët e tjerë të rëndësishëm.

Shih gjithashtu:
Si të riktheheni Windows 10
Si të rivendosni sistemin përmes BIOS

Ndonjëherë ka një situatë kur ju duhet të rifilloni OS, që do të thotë ta ktheni sistemin në një shtet ku veprime të caktuara ende nuk janë kryer. Në të njëjtën kohë të gjitha skedarët e sistemit do të restaurohen plotësisht. Kjo procedurë është e nevojshme kur ju duhet të hiqni të gjitha programet ose aplikacionet e instaluara dhe njëkohësisht të lini PC në një gjendje plotësisht funksionale. Është e rëndësishme të mbani mend se të gjitha cilësimet do të kthehen në të njëjtin shtet që ishte vendosur në pikën e rivendosjes.

Kur mund të hyni?

Ndonjëherë, pasi të jetë instaluar një aplikacion i ri, një program i caktuar ndalon punën ose një crashes shoferi. Pastaj mund ta riktheni punën në pikën e fundit. Për të rikthyer gjendjen e kompjuterit para momentit kur u rrëzua dhe nuk i humbni dosjet tuaja, duhet të kryeni veprimet e mëposhtme:

 1. Hapni "Paneli i Kontrollit" në aplikacionet e shërbimit.
 2. Hapni Paneli i Kontrollit në aplikacionet e shërbimit

 3. Në dritaren pop-up, gjeni artikullin "Rimëkëmbjes" .
 4. Në dritaren pop-up, gjeni artikullin Rimëkëmbjes

 5. Pas shfaqjes së dritares së re, kontrolloni "Nisni rikthimin e sistemit" .
 6. Pas shfaqjes së dritares së re, kontrolloni Nisni rikthimin e sistemit

 7. Tjetra, zgjidhni një nga pikat e rikthimit të propozuara. Në Windows 8, sistemi ruhet automatikisht para çdo instalimi të softuerit. Por gjithmonë mund ta bësh vetë.
 8. Por gjithmonë mund ta bësh vetë

 9. Tani klikoni butonin "Finish" dhe prisni që restaurimi të përfundojë.
 10. Tani klikoni butonin Finish dhe prisni që restaurimi të përfundojë

Ju lutem vini re se pas fillimit të rinovimit, procesi nuk do të shtyhet. Anulimi i veprimeve do të jetë i mundur vetëm në fund të shkarkimit. Pas rikthimit të sistemit, do të ndodhë një reboot dhe PC do të kthehet në operacionin e mëparshëm.

Nëse nuk mund të filloni sistemin e dëmtuar

Për fat të keq, nuk është gjithmonë e mundur të fillosh një sistem të dëmtuar, por nuk duhet të harrosh se krijuesit e Windows-it e kishin menduar këtë përpara.

Metoda 1: Pika e ripërtëritjes

Kur nuk mund të filloni kompjuterin, do të duhet të kryeni riktheje përmes kopjimit. Nëse kompjuteri nuk ndizet automatikisht në modalitetin e veçantë, atëherë shtypni butonin F8 kur ndizni (ose Shift + F8 ) dhe veproni si më poshtë:

 1. Në dritaren pop-up të titulluar "Zgjidh veprimin" klikoni në artikullin "Diagnostics" .
 2. Në dritaren pop-up të titulluar Zgjidh veprimin klikoni në artikullin Diagnostics

 3. Tjetra, klikoni "Options Advanced" .
 4. Tjetra, klikoni Options Advanced

 5. Dhe tani shënoni vijën "Rivendosja e sistemit" .
 6. Dhe tani shënoni vijën Rivendosja e sistemit

 7. Në dritaren e re që hapet, zgjidhni pikat e sugjeruara për të rivendosur.
 8. Në dritaren e re që hapet, zgjidhni pikat e sugjeruara për të rivendosur

 9. Tani ju duhet të klikoni në butonin "Done" . Kushtoj vëmendje se cila disk do të rikthehet prapa.
 10. Kushtoj vëmendje se cila disk do të rikthehet prapa

Procesi i rimëkëmbjes fillon dhe pasi të jetë përfunduar ju mund të vazhdoni të përdorni kompjuterin.

Metoda 2: Rikthehet nga një makinë flash me boot

Disa sisteme operative ju lejojnë të bëni një disk të rikuperimit të bootable duke përdorur një USB flash drive standarde. Kjo ju lejon të rregulloni automatikun, sistemin e skedarëve ose të redaktoni ndonjë problem tjetër që shkaktoi rrëzimin e OS.

Për ta bërë këtë, duhet të kryeni veprimet e mëposhtme:

 1. Në lidhësin USB, futni USB flash drive tuaj.
 2. Kur ndizni kompjuterin tuaj, shtypni F8 ose Shift + F8 . Ndërsa zgjidhni një veprim, klikoni "Diagnostics" item.
 3. Ndërsa zgjidhni një veprim, klikoni Diagnostics item

 4. Tjetra, zgjidhni linjën "Mundësitë e Avancuara" .
 5. Tjetra, zgjidhni linjën Mundësitë e Avancuara

 6. Në dritaren e re pop-up, shënoni artikullin "System Image Recovery" .
 7. Në dritaren e re pop-up, shënoni artikullin System Image Recovery

 8. Tani zgjidhni USB flash drive që sistemi u mbështet në dhe kliko butonin "Next" .
 9. Tani zgjidhni USB flash drive që sistemi u mbështet në dhe kliko butonin Next

Ju gjithashtu mund të jenë të interesuar në: Si të përmirësoni Windows 8

Shërim i plotë mund të jetë mjaft i gjatë, kështu që zgjidhni kohën e duhur për këtë proces. Siç mund ta shihni në përshkrimin e mësipërm, mund të rezervoni dhe të rivendosni OS duke përdorur mjete standarde ose përdorni një pikë rivendosjeje. Me opsionet e paraqitura të problemeve për Windows, të gjitha të dhënat tuaja do të mbeten të paprekura.

Kur mund të hyni?
Kur mund të hyni?