Si të merrni një foto nga një video me Movavi Video Converter?

Ndonjëherë, për qëllime të caktuara, është e nevojshme të bëhet prerja e kornizave të caktuara në formën e fotove nga videoja

Ndonjëherë, për qëllime të caktuara, është e nevojshme të bëhet prerja e kornizave të caktuara në formën e fotove nga videoja. Përdorimi i softuerit standard të Windows për krijimin dhe redaktimin e screenshoteve është shumë i papërshtatshëm. Për fat të mirë, ju mund të gjeni shumë programe në rrjet që ju lejojnë jo vetëm të redaktoni videon, por edhe të bëni një fotografi të imazheve.

Le të hedhim një vështrim se si fotografitë janë marrë në një nga programet e specializuara të redaktimit të videove - Movavi Video Converter. Ky program, ndryshe nga shumë të tjerë që janë të dizajnuara për redaktimin e videos, nuk kanë një ndërfaqe të ndërlikuar dhe / ose një sërë funksionesh që thjeshtojnë punën dhe studimin e softuerit për përdoruesit e papërvojë. Funksionaliteti ekzistues është i mjaftueshëm për të kryer punë primitive me video, për shembull, kornizat e ngjitjes, prerja e momenteve të caktuara në formë fotosh etj. Programi shpërndahet pa pagesë. Ka versione në gjuhën ruse për platforma në Windows dhe Mac OS.

Le të shkojmë direkt në prerjen e fotove nga një skedar video:

  1. Për të filluar, shkarkoni programin nga kjo lidhje. www.movavi.ru/support/how-to/how-to-make-screenshot-from-video.html Përveç kësaj, duke iu referuar, ju mund të njiheni me informata të dobishme lidhur me punën e programit dhe redaktimin e videos në të.
  2. Tani ju duhet të instaloni programin e shkarkuar në kompjuterin tuaj. Nuk ka asgjë të vështirë në procesin e instalimit. Konfirmoni faktin që ju keni lexuar marrëveshjet e përdoruesit dhe licencimit, bëni disa cilësime për nevojat tuaja duke hequr ose duke shënuar artikujt e duhur dhe klikoni në butonin "Instalo" . Prisni që instalimi të përfundojë. Në këtë hap, nuk duhet të ketë vështirësi, pasi instaluesi do të tregojë se çfarë duhet të bëhet.
  3. Drejtoni vetë programin.
  4. Tani ju duhet të shtoni në ndërfaqen e punës të programit video në të cilën do të punoni. Ka mbështetje për të dyja skedarët video të rregullt dhe videot e regjistruara në DVD. Klikoni butonin "Shto skedarë" , e cila gjendet në këndin e sipërm të majtë.
  5. Zgjidhni "Shto video" në qoftë se është në kompjuterin tuaj ose "Shto DVD" në qoftë se video është regjistruar në një disk.
  6. "Explorer" zgjidhni videon e dëshiruar dhe kliko "Hap" . Gjithashtu, në vend të 4, 5 dhe 6 hapave, thjesht mund të zvarritni skedarin e dëshiruar nga "Explorer" në zonën e punës së programit.
  7. Videoja e ngarkuar shfaqet në zonën e punës. Ju duhet të shkoni në ndërfaqen e redaktimit duke klikuar butonin e duhur.
  8. Gjeni kornizën e dëshiruar në video duke përdorur afatin e caktuar në pjesën e poshtme të zonës së punës. I tillë është në të gjithë lojtarët video, por këtu është zbatuar më mirë, gjë që ju lejon të zgjidhni shpejt kornizën e dëshiruar.
  9. Klikoni butonin me ikonën e kamerës për të nxjerrë një foto.
  10. Hapet një kuti dialogu ku duhet të zgjidhni formatin e skedarit, jepni një emër dhe specifikoni dosjen ku do të ruhet.

Sa i përket punës me video të importuara në program me DVD, ekziston një vështirësi - nëse disku është i mbrojtur nga kopjimi, atëherë duke punuar me përmbajtjen e tij duke përdorur programin do të bëhet e pamundur.

Në këtë mënyrë, vetëm disa klikime, mund të merrni një fotografi të skedarit video, ta ruani në kompjuterin tuaj dhe ta dërgoni te përdoruesit e tjerë.

Ashtu si ky artikull? Ndani me miqtë:

Ashtu si ky artikull?