Si të hiqni shkëlqimin nga blicit dhe të shkëlqejë nga fytyra në Lightroom?

Këshilla shumë të thjeshta, të cilat megjithatë japin një rezultat të madh kur doni të hiqni shkëlqimin e vajit në lëkurë nga foto, e cila shpesh shfaqet kur të shtënat me një blic. Natyrisht, mund të përdorni vetëm mjetin e Largimit të Vendit, duke vendosur një madhësi të madhe furçash dhe vetëm ta zëvendësoni zonën me shkëlqim, por ka një problem - një transferim i tillë mund të ndryshojë ndriçimin e zonës dhe ne duhet ta ruajmë atë.

Kjo është, zona e lëkurës duhet të mbetet ndriçuar shkëlqyeshëm, por jo me shkëlqim.

Mbi, nën titullin e artikullit, shihni origjinalin e fotografisë sonë.

Vini re se si lëkura në faqen tuaj, mjekrën dhe ballin shkëlqen. Ai e dëmton tërë kornizën.

Kur e heqim zonën me shkëlqim, duke përdorur Vegël për Shkarkimin e Vendit me një madhësi vërtet të madhe të furçës, ajo jo vetëm që e heq glitterin, por për fat të keq i vret tonet e ndritshme (thekson), megjithëse ne duhet t'i ruajmë ato, por heqim shkëlqimin. Përveç kësaj, nëse ju lënë gjithçka ashtu siç është, imazhi nuk do të duket kaq realist. Natyrisht, mund të luash me madhësinë e furçës dhe të zgjedhësh një zonë tjetër për të transferuar, por rezultati do të jetë ende shumë i shkëlqyer dhe koha e kaluar në punë do të rritet.

Sekreti i asaj se si të mbajmë dritën, por për të hequr shkëlqimin - është shumë e thjeshtë. Pasi të keni aplikuar mjetin e Largimit të Vendit, shkoni te paneli i cilësimeve të këtij mjeti dhe ulni parametrin e Opacitetit (ajo është shënuar me ngjyrë të kuqe në pamjen ekrani më lart). Ju lutem vini re se shkëlqimi është zhdukur, por ngjyrat e ndritshme kanë mbetur pothuajse të pandryshuara, dhe fotografia filloi të dukej shumë më mirë. Të shpejtë dhe të lehtë!

Nga rruga, e përdor këtë teknikë kur kam nevojë për të hequr një fyt, shenja apo defekte të tjera të lëkurës nga fytyra ime. Nëse unë heq atë tërësisht, atëherë ata që e njohin modelin, do të kuptohet mirë se fotografia është retouched. Por në qoftë se ne pak dobësojmë perde, atëherë ne do të ruajmë natyralitetin e imazhit, ndërsa defekti nuk do të tërheqë shumë vëmendje.