Si ta ndryshoni gjuhën në Windows 10

  1. Vendosja e gjuhës në Windows 10
  2. Shtimi i një gjuhe tjetër

Një artikull se si të ndryshojë gjuhën e ndërfaqes së Windows 10 . Dhe gjithashtu si të shtoni një ose më shumë gjuhë për të zgjedhur dhe ndryshuar në çdo kohë. Ka raste kur mund të keni nevojë të ndryshoni gjuhën OS. Në shumicën e rasteve, kjo është e nevojshme nëse është instaluar versioni në gjuhën angleze. Gjithashtu do të jetë e dobishme nëse disa njerëz përdorin një kompjuter dhe kanë nevojë për gjuhë të ndryshme. Është e mundur të shkarkoni dhe instaloni Windows 10 gjuhë të tjera, për të shfaqur menutë, kutitë e dialogut dhe elementët e tjerë të ndërfaqes së përdoruesit në një gjuhë që është e përshtatshme për ju. Një artikull se si të ndryshojë gjuhën e ndërfaqes së Windows 10Përmbajtja:

  1. Vendosja e gjuhës në Windows 10.
  2. Shtimi i një gjuhe tjetër.

Por nëse papritmas ndodh që sistemi juaj operativ është jashtë rendit dhe doni ta instaloni sërish - mos nxitoni. më mirë përpiquni ta riktheni atë, kështu që nuk do të humbni të dhënat tuaja të ruajtura në kompjuterin tuaj . video e kanalit tonë në YouTube do t'ju ndihmojë me këtë.


Vendosja e gjuhës në Windows 10

Së pari hyni në Windows 10 me një llogari administratori. Klikoni Windows + I për të hapur dritaren e Cilësimeve dhe pastaj kliko Koha dhe Gjuha .

Klikoni Windows + I për të hapur dritaren e Cilësimeve dhe pastaj kliko Koha dhe Gjuha

Zgjidhni "Rajoni dhe gjuhë (Rajoni dhe gjuhë)" në të majtë dhe pastaj kliko "Datë shtesë, orën dhe cilësimet rajonale (Data Rajonale dhe Cilësimet Kohore, Cilësimet Rajonale)" në të djathtë.

Zgjidhni Rajoni dhe gjuhë (Rajoni dhe gjuhë) në të majtë dhe pastaj kliko Datë shtesë, orën dhe cilësimet rajonale (Data Rajonale dhe Cilësimet Kohore, Cilësimet Rajonale) në të djathtë

Në dritaren Clock, Language dhe Region, klikoni Add language . Këtu gjuhët janë të renditura alfabetikisht. Përzgjidhni një që dëshironi të shkarkoni.

Përzgjidhni një që dëshironi të shkarkoni

Në dritaren "Gjuha" që hapet, klikoni sërish "Shto një gjuhë" dhe do të shihni gjuhët e instaluara tashmë.

Në dritaren Gjuha që hapet, klikoni sërish Shto një gjuhë dhe do të shihni gjuhët e instaluara tashmë

Dritarja "Shto gjuhë" hapet me një listë të gjuhëve në dispozicion në rend alfabetik.

Dritarja Shto gjuhë hapet me një listë të gjuhëve në dispozicion në rend alfabetik

Zgjidhni atë që është e nevojshme, për shembull, rusisht dhe kliko "Shto" .

Tjetra, do t'ju duhet të shkoni te cilësimet e gjuhës në dritaren "Language" dhe klikoni "Options" .

Në dritaren e ardhshme ju duhet të shkarkoni gjuhën "Download and install packet language" .

Në dritaren e ardhshme ju duhet të shkarkoni gjuhën Download and install packet language

Gjuhët e instaluara në sistem shfaqen në ekranin "Rajoni & gjuha" . Përzgjidhni një gjuhë të caktuar dhe do të shihni tre opsione në pjesën e poshtme: "Set as default (Set si default)" , "Options (Options)" , "Remove (Remove)" . Zgjidhni "Set as default" për ta vendosur këtë gjuhë si default.

Zgjidhni Set as default për ta vendosur këtë gjuhë si default

Pasi ta shihni mesazhin "Do të jetë gjuha e ekranit pas hyrjes së ardhshme" (Kjo gjuhë e ndërfaqes do të përdoret herën tjetër që ju hyni në sistem).

Pasi ta shihni mesazhin Do të jetë gjuha e ekranit pas hyrjes së ardhshme (Kjo gjuhë e ndërfaqes do të përdoret herën tjetër që ju hyni në sistem)

Një tjetër gjë që duhet bërë është kthimi në "Clock, Language, and Region" dhe zgjidhni "Change location" në dritaren "Administrative" / "Copy settings" që hapet, kontrolloni "Ekranin e mirëseardhjes dhe llogaritë e sistemit" dhe " Dhe klikoni OK.

Një tjetër gjë që duhet bërë është kthimi në Clock, Language, and Region dhe zgjidhni Change location në dritaren Administrative / Copy settings që hapet, kontrolloni Ekranin e mirëseardhjes dhe llogaritë e sistemit dhe  Dhe klikoni OK

Pas kësaj, sistemi ju bën të rinisni kompjuterin. Kliko "Restart now" dhe pas rihapjes, ndërfaqja e OS duhet të ndryshojë në gjuhën e zgjedhjes suaj.

Kliko Restart now dhe pas rihapjes, ndërfaqja e OS duhet të ndryshojë në gjuhën e zgjedhjes suaj

Shtimi i një gjuhe tjetër

Nëse keni nevojë të shtoni një gjuhë tjetër, klikoni Windows + I për të hapur dritaren e Opsioneve dhe pastaj klikoni Koha dhe Gjuha .

Nëse keni nevojë të shtoni një gjuhë tjetër, klikoni Windows + I për të hapur dritaren e Opsioneve dhe pastaj klikoni Koha dhe Gjuha

Më tej "Rajoni dhe gjuha" / "Shtimi i gjuhës"

Më tej Rajoni dhe gjuha / Shtimi i gjuhës

Zgjidhni gjuhën tuaj të preferuar, për shembull frëngjisht.

Zgjidhni gjuhën tuaj të preferuar, për shembull frëngjisht

Në të ardhmen, mund të përdoret gjithashtu si gjuhë kryesore.

Në të ardhmen, mund të përdoret gjithashtu si gjuhë kryesore

Nëse keni ndonjë problem gjatë kryerjes së veprimeve të mësipërme, ose dëshironi të ndani disa këshilla, shkruani në komentet.