Shërbimi i Apple në një qendër shërbimi të autorizuar

Numri i pajisjeve që Apple shet çdo vit po rritet më shpejt dhe më shpejt, dhe numri i tifozëve besnikë po rritet Numri i pajisjeve që Apple shet çdo vit po rritet më shpejt dhe më shpejt, dhe numri i tifozëve besnikë po rritet. Ndër produktet e shquara të korporatës, pothuajse të gjithë do të gjejnë pikërisht atë që ai pëlqen. Shumë nuk e imagjinojnë kohën e lirë dhe punojnë pa përdorimin e iPhone, iPad, MacBook apo iMac. Dhe natyrisht në këtë botë është më shumë se pohohet. Shërbimi i Apple që ndihmon në ngritjen dhe riparimin e pajisjeve të prodhuara nga kompania.

Kur një smartphone ose kompjuter i preferuar i mollës ndalon punën, shumë përdorues panik fjalë për fjalë: pa to - ashtu si pa duart! Për fat të keq, dëshira për të filluar përdorimin e pajisjes së njohur sa më shpejt që të jetë e mundur mund të çojë në faktin se riparimi i tij do t'i besohet qendrës së parë të shërbimit që ka ardhur, ose madje kërkohet që të "rregullojë të gjitha" për një mik i cili konsiderohet një mësues kompjuteri i një derdhjeje lokale. Kjo nuk është ideja më e mirë, dhe është e butë. Në fund të fundit, produktet e Apple kanë shumë përparësi, por lehtësia e riparimit nuk është pika e tyre e fortë. Përkundrazi, ata kanë shumë karakteristika të disassembly, të cilat e kthejnë procesin e diagnostifikimit dhe riparimit në ecje në një fushë të minuar, ku një lëvizje e gabuar mund të çojë në një thyerje - nganjëherë më serioze se ai që shkaktoi riparimin.

Pak më mirë dhe do të apelojë për shërbimin e parë Apple. Në fund të fundit, nëse specialistët e tij nuk kanë certifikim nga vetë kompania, atëherë niveli i tyre i trajnimit mund të mos ndryshojë shumë nga inxhinierët vendas. Për të mos përmendur faktin se ekziston një rrezik i lartë i zëvendësimit të pjesëve origjinale me përbërës me origjinë të dyshimtë dhe madje pa ndonjë marrëveshje me klientin.

Zgjidhja më efektive do të jetë të kontaktoni një qendër shërbimi të autorizuar, ku pjesa më e madhe e punës do të garantohet. Atje, pajisja juaj do të riparohet pa asnjë rrezik për klientin, sepse inxhinierët e certifikuar kuptojnë të gjitha nuancat dhe posedojnë pajisjet origjinale për mirëmbajtje. Është shumë e rëndësishme që të kryeni diagnostifikimin e duhur dhe kjo është procedura e parë që do të kryhet në qendrën e shërbimit. Nuk përjashtohet që problemi të dalë plotësisht i ndryshëm nga ai në të cilin ka rënë dyshimi i parë. Dhe për MacBook ose Mac, do të kryhet edhe parandalimi - pastrimi i tërësishëm i sipërfaqeve të brendshme, që është e nevojshme për të parandaluar mbinxehje.

Shërbimet që ofron Apple janë të ndryshme. Këto përfshijnë:

- riparim nën garanci të atyre pajisjeve që janë shitur më pak se një vit më parë dhe në të cilën u zbulua një martesë. Kjo vlen vetëm për ato raste në të cilat konsumatori nuk është fajtor, dhe sigurisht, nëse i keni të gjitha dokumentet e nevojshme. Kjo është, në situatat ku, për shembull, iPhone ra nga një lartësi, dhe rasti i saj është plasaritur, riparimi i lirë i garancisë nuk mund të merret, edhe pse telefoni i mençur mund të riparohet për një tarifë.

- Sigurisht, riparimi i paguar është gjithashtu i disponueshëm në të gjitha ato raste që nuk mbulohen nga garancia.

- Programi i shkëmbimit është në dispozicion vetëm në një qendër shërbimi të autorizuar. Kjo është zëvendësimi i një iPhone të dëmtuar ose një iPad ose iPod, të njëjtat modele të reja, pa shtesë në rast garancie ose me pagesë shtesë, në të gjitha rastet e tjera.

- mund ta instaloni përsëri sistemin operativ ose të ndizni, dhe gjithashtu të ofroni shërbime të tilla si backup dhe asistencë të të dhënave me krijimin e ID Apple, si dhe përditësimin e laptopëve dhe kompjuterave.

Referojuni profesionistëve - dhe rezultati do të jetë gjithashtu i shkëlqyeshëm. Shërbimi i Apple ekziston për ta bërë atë të përshtatshëm për ta përdorur atë!