Metodat dhe mënyrat për të shpejtuar internetin, këshilla të dobishme

"Si të përshpejtoni internetin?" Kjo pyetje është ndoshta një nga forumet më të zakonshme në tematikë që i kushtohet ndërlikimeve të përdorimit të internetit në mbarë botën. Dhe kjo nuk është e habitshme, sepse në epokën moderne është shpejtësia e ngarkimit të faqeve dhe shkarkimi i skedarëve multimedialë që paracaktojnë lëvizshmërinë tuaj dhe për rrjedhojë efikasitetin. Pra, sot, ndryshe nga realitetet e një dekade më parë, aq më premtuese nuk është punonjësi që njeh shumë, por dikush që shpejt mund të gjejë zgjidhjet e duhura. Natyrisht, ai gjen shumë prej tyre në sajë të internetit në mbarë botën. Por si të jetë, në qoftë se çdo ditë faqet e reja ngarkohen gjithnjë e më shumë, dhe harxhohen orë për shkarkimin e parëndësishëm sa i përket numrit të megabajteve të videos? Përgjigjja është e thjeshtë: për të gjetur mënyrën më efektive për të përshpejtuar internetin, për shembull, për sistemin operativ Windows 7. Si të përshpejtoni internetin

Shpesh, përdoruesit me pak përvojë nuk pranojnë të bëjnë ndonjë përpjekje për të përshpejtuar internetin për sistemin operativ Windows. Ata zakonisht i referohen mungesës së njohurive dhe aftësive të nevojshme dhe prandaj ata kanë frikë të flaktojnë gjithçka që kanë punuar më parë. Në këtë artikull, ne do t'ju njohim me mënyrat më të lehta për të përshpejtuar internetin në aspektin e kohës dhe përpjekjeve.

Në këtë artikull, ne do t'ju njohim me mënyrat më të lehta për të përshpejtuar internetin në aspektin e kohës dhe përpjekjeve

  • Metoda numër 1. Pastroni cache
  • Praktika tregon se shumë shpesh shkaku i Internetit të ngadaltë është akumulimi i të ashtuquajturave skedarë Index.dat. Microsoft një herë krijoi një sistem skedari që duplikon veprimet tuaja në internet. Kjo është, të gjitha informatat që keni shkarkuar ndonjëherë në internet regjistrohen në formatin e skedarit Index.dat. Ata që lënë pas dore pastrimin e historisë grumbullohen shpesh deri në 100 megabajt të informacionit të panevojshëm, gjë që ngadalëson shpejtësinë e procesorit qendror. Pra, nuk do të jetë dembel.

  • Metoda numër 2. Rritja e DNS Cache
  • Kjo metodë është e kundërta e sipër. Është e përshtatshme, para së gjithash, për ata përdorues që punojnë rregullisht me sasi të mëdha të të dhënave dhe gjithashtu përdorin të njëjtat burime interneti për të punuar me skedarët e rrjetit.

  • Metoda numër 3. Çaktivizo freskimin automatik të faqes së internetit
  • Statistikat tregojnë se sot, rreth 83% e njerëzve preferojnë të shikojnë video për të lexuar tekste të gjata, edhe nëse ato janë shumë interesante. Shumica e rrjeteve sociale marrin parasysh këtë faktor, prandaj i ofrojnë përdoruesve të saj një përzgjedhje të fotografive më të mira, sipas mendimit të tyre. Në të njëjtën Facebook, për shembull, linjat e lajmeve të lëvizjes marrin pjesën më të madhe të trafikut, sepse paraqet kryesisht informacione video. Funksionet e këtij rrjeti social sigurojnë përditësimin automatik të faqeve, domethënë, kur lëvizni nëpër kasetë, ato video që, sipas mendimit të krijuesit të rrjetit social, mund të jenë me interes, ngarkohen automatikisht në të. Për shkak të faktit që disa skedarë video mund të shkarkohen njëkohësisht, puna e Internetit mund të ngadalësohet ndjeshëm. Si të përshpejtoni internetin në këtë rast? Thjesht hiqni opsionin e përditësimit automatik në një zgjatje të veçantë për shfletuesin tuaj (për shfletuesin Chrome, përdorni programin Stop AutoRefresh).

  • Metoda numër 4. Ndrysho operatorin
  • Ky opsion është më e lehtë krahasuar me të gjitha ato të mëparshme. Për më tepër, është dizajnuar në mënyrë të barabartë për përdoruesit e kompjuterëve personalë, laptopë, netbooks dhe smartphones. Një faktor i rëndësishëm është fakti se sot zona e mbulimit të operatorëve të rrjeteve mobile po rritet me shpejtësi. Nëse rreth gjashtë muaj më parë, shfaqja e teknologjisë 3G shihej si diçka jashtë zakonit, atëherë sot nuk do të habitë askënd. Për më tepër, përdoruesit më aktiv po presin të zgjerojnë mbulimin për internetin 4G. Si të përshpejtoni internetin? Për shembull, zgjidhni tarifën optimale nga operatori, Intertelecom . Ky operator, sipas ekspertëve dhe përdoruesve, konsiderohet si një nga më të mirat në tregun e brendshëm, sepse ofron kushte shumë të favorshme. Për shembull, shpejtësia mesatare për modemët 3G është 4-5 megabitë për sekondë. Megjithatë, kjo nuk është gjëja kryesore. Ju mund të blini një router portativ dhe ta përdorni atë për pesë deri në dhjetë orë pa pagesë shtesë (të gjitha varen nga fuqia e pajisjes) ose të blini një çantë internet rezervë .

Si të përshpejtoni internetin?
Por si të jetë, në qoftë se çdo ditë faqet e reja ngarkohen gjithnjë e më shumë, dhe harxhohen orë për shkarkimin e parëndësishëm sa i përket numrit të megabajteve të videos?
Si të përshpejtoni internetin në këtë rast?
Si të përshpejtoni internetin?