Filtri i partneritetit në Google / Yandex: arsyet dhe metodat e largimit

  1. Kontrolloni faqet për filtrin e degës
  2. Si të shfaqni një faqe me një filtër filial

Në lëshimin e motorëve të kërkimit, shpesh mund të shihni disa vende të një subjekti të lidhur me një pronar. Qëllimi i krijimit të këtyre faqeve është që të monopolizohet faqja e parë e rezultateve të kërkimit për të mbledhur trafik shtesë për fjalët e nevojshme.

Vendet Affiliate janë vende shtesë të një pronari që janë praktikisht të njëjta me faqen kryesore dhe kanë për qëllim mbushjen e rezultateve të kërkimit të TOP.

Filtri i anëtarësimit mbivendoset në një grup vendesh dhe nënvizon pozicionin e tyre, me përjashtim të domenit më të rëndësishëm.

Motorët e kërkimit i referohen negativisht vendeve të shoqëruara, pasi ato nuk mbartin ndonjë vlerë të shtuar për përdoruesit, por janë kopje të burimit kryesor. Prandaj, është mjaft logjike që motorët e kërkimit të përpiqen të ulin faqet e tilla në ekstradim duke imponuar një filtër filial mbi ta.

Rreziku kryesor në krijimin e filialeve është se ka situata kur pozicionet nuk varen në një vend, por në të gjitha. Prandaj, para se të krijoni filiale, ia vlen të pyetni: a ia vlen?

Në shumicën e rasteve, filtri i degës aplikohet automatikisht, por një variant me aplikim manual është gjithashtu i mundshëm (nëse raportohet nga konkurrentët).

Le të shohim se si aplikohet filtri i filialit automatik dhe si mund t'i mbroni faqet tuaja nga ai.

Kriteret kryesore me të cilat motorët e kërkimit kërkojnë vende të lidhura:

  • detajet e kontaktit;
  • Adresa IP e serverit;
  • produktet dhe çmimet;
  • pronari i domenit;
  • emrat e domain-it;
  • struktura e faqes;
  • përmbajtja (teksti dhe fotografitë);
  • site design.

Kontrolloni faqet për filtrin e degës

Kontrollo faqet për përkatësinë është e mundur vetëm në motorin e kërkimit Yandex. Kjo është bërë duke përjashtuar faqen kryesore (vend që motorët e kërkimit konsiderohen më të rëndësishme) nga renditja nga operatori "tilda e dyfishtë" (~~).

Supozoni se keni dy vende të shoqëruara: affiliat1.ua dhe affiliat2.ua, të cilat promovohen nga fraza "dyert e brendshme në Kiev". Për më tepër, affiliat1.ua është në TOP dhe merr trafik, dhe affiliat2.ua ose ka rënë nga TOP ose nuk mund të shkoj atje për një kohë të gjatë (por ju jeni të sigurt se është me cilësi të lartë dhe duhet të jetë në TOP në totalitetin e rëndësisë). Pastaj në kutinë e kërkimit ne futemi:

Pastaj në kutinë e kërkimit ne futemi:

Dhe ne po kërkojmë nëse faqja e affiliat2.ua do të shfaqet në rezultatet e kërkimit. Nëse e gjeni, mund të thuash më shumë se affiliat2.ua njihet si një vend i affiliat në domenin affiliat1.ua.

Vlen të përmendet se ky hack ka punuar më herët, por pastaj ishte fiksuar. Tani ne përsëri respektojmë performancën e kësaj metode. Përdorni ndërsa punon ende!

Si të shfaqni një faqe me një filtër filial

Për të shfaqur një faqe me një filtër shoqërues, është e nevojshme që të eliminohen të gjitha kriteret e mësipërme dhe të përgatiten për një korrespondencë të gjatë me mbështetjen teknike të Yandex. Në rastin e Google, mund të provosh të shkruash productforums.google.com .

Siç tregon praktika, procesi i nxjerrjes së një faqe nga një filtër shoqërues merr shumë kohë, kështu që edhe nëse vendosni të krijoni vende të shoqëruara, është më mirë të merrni parasysh të gjitha detajet paraprakisht.

Prandaj, para se të krijoni filiale, ia vlen të pyetni: a ia vlen?